‘Haak aan’-campagne VVGW

10 nov 2023

De Vereniging Veilig & Gezond Werken (VVGW), is de brancheorganisatie van fabrikanten en distributeurs van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) en beroepskleding. Zij stimuleren het juiste gebruik van PBM om werken zo veilig en gezond mogelijk te maken. Maar wat als valbeveiliging in het werkveld weinig aandacht krijgt? VVGW vroeg Het Branche Bureau om ondersteuning voor een campagne. 

Aanleiding 
Werken op hoogte is risicovol en kan grote gevolgen hebben. Jaarlijks vallen hierbij meer dan 10 dodelijke slachtoffers en enkele honderden personen per jaar belanden in het ziekenhuis. Dit hoeft niet altijd vanaf 20 meter hoogte te zijn, het kan ook gaan om werken werkzaamheden lager dan 3 meter van de grond.
Juist op beperkte hoogte gebeuren de meeste ongelukken. Vaak gewoonweg door te weinig bewustwording van de gevaren. ‘Ach, zo hoog is het niet.’ ‘We werken al jaren zo en er is nog nooit wat gebeurd.’ Tot het gebeurt…

Haak aan!
Daarom besteedt VVGW in 2023/24 twee jaar lang continu aandacht aan valbeveiliging met de ‘Haak aan!’ campagne. In samenwerking met de werkgroep van deskundigen, de leden en partners.

Ondersteuning
Wij mochten meedenken in de campagne: look & feel met campagnebeeld, opzet themapagina website, ondersteuning in de webinars. Door het organiseren van online kennissessies wil de vereniging zich meer ontwikkelen als kennisbank. Op de themapagina van de site delen wij kennis, ideeën en ervaringen en bouwen we samen aan een veiligere werkomgeving op plekken waar gewerkt wordt op hoogte. 

Wij wensen VVGW toe dat stakeholders aanhaken.

Resultaat

Campagnebeeld

Kennissessies

Pictogrammen

Voorzitter blij met aftrap campagne

Meer weten?
Wil je meer weten of dat we meedenken in een project? Neem dan contact met ons op via [email protected]Of bel ons op 035 – 542 74 00.

Andere cases