Vakbeurzen brengen mensen samen | Vereniging Warmtepompen

26 mrt 2024

 

Voor verenigingen en stichtingen is het belangrijk om zichtbaar te zijn bij de juiste doelgroepen en om de achterban te kunnen ontmoeten. Het gericht deelnemen aan vakbeurzen kan daar een heel goed middel voor zijn. Het team van HBB heeft veel ervaring in ideevorming en organisatie.

Daarnaast verzorgen wij voor diverse opdrachtgevers de deelname aan diverse vakbeurzen, van ideevorming in relatie tot de doelstellingen tot het daadwerkelijk bemannen van de stand. U kunt dit met een gerust hart aan ons overlaten, zodat u zichzelf kunt richten op uw (bestuurs)taken binnen uw vereniging.

Van idee tot uitvoering
Van 19 t/m 21 maart 2024 stonden wij voor een van onze opdrachtgevers in het domein Duurzaamheid & Klimaat, Vereniging Warmtepompen, op de vakbeurs Green Heating Solutions. Verenigingsmanager Marco van der Helm en communicatiemanager Sandy Hoogendijk zorgden voor een gedegen voorbereiding en ontwierpen de stand. Samen met de technisch secretarissen van de branchevereniging zorgden zij ook voor de standbemensing.

Prijsvraag voor extra exposure en verzamelen nieuwsbriefadressen
Voor de bezoekers van de stand hebben we een laagdrempelige winactie georganiseerd. Warmtepompprofessionals en installateurs werd gevraagd naar hun favoriete type warmtepomp met bijbehorende argumentatie en een mooi voorbeeldproject dat daarbij hoort. Deelnemers aan de winactie hebben toestemming gegeven om voortaan de nieuwsbrief van Vereniging Warmtepompen te ontvangen.

De winnaar sleept een mooie, nuttige prijs in de wacht: exposure midden in het hart van de doelgroep in de vorm van een interview door Warmte365, de nieuwssite voor duurzame HVAC-professionals. De samenwerking met Warmte365 reikt verder dan deelname aan de vakbeurs, doordat Vereniging Warmtepompen tevens mediapartner is van de beurs.

Elkaar spreken en ontmoeten
Op de vakbeurs hebben we interessante en nuttige gesprekken gevoerd met diverse (potentiële) leden van de branchevereniging en collega-koepelorganisaties die er ook met een stand vertegenwoordigd waren. Ook hebben wij eindgebruikers die op zoek zijn naar de juiste informatie goed op weg kunnen helpen. En daar doen we het voor, want warmtepompen zijn hot!

Evaluatie
Binnenkort zullen wij met het team de deelname aan deze vakbeurs evalueren met het team, om inzicht te krijgen in de effectiviteit van de deelname, om te leren van de ervaring en om strategieën te ontwikkelen om toekomstige deelnames te verbeteren en optimaliseren.

Meer weten?
Wil je meer weten of dat we meedenken in een project of werkbezoek? Neem dan contact met ons op via [email protected]Of bel ons op 035 – 542 74 00.

Andere cases