Praktijkbezoek deelnemers PHOE opleiding

08 mrt 2024

PHOE is hét centrum voor opleidingen in energie. Voor professionals die werken aan projecten in de energietransitie. Stichting Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE): ‘Onze opleidingen zijn ontworpen om bij te dragen aan de bevordering van deze cruciale overgang naar duurzame energievoorziening.’ Deelnemers van de opleiding Introductie Energiekunde bezochten Koppert Cress.  

Aanleiding 
Voor de deelnemers van de PHOE opleiding Introductie Energiekunde is een praktijkbezoek aan een innovatief duurzaam bedrijf of project een verplicht onderdeel van de studie.

Paktijkbezoek
Als er gesproken wordt over duurzaamheid in de land- en tuinbouw, dan komt al snel de naam van Koppert Cress bovendrijven. Het Westlandse bedrijf is gespecialiseerd in cressen: micro-groenten met een unieke smaakbeleving. 

Deelnemers kregen een kijkje in de praktische toepassingen van duurzame energieprincipes bij het bedrijf. Van LED-verlichting tot warmte- en koudeopslag in de bodem, je kon zien hoe deze technologieën worden gebruikt in hun dagelijkse operaties.

Koppert Cress heeft een bijzonder systeem van zonnecollectoren mogelijk gemaakt. Door het gebruik van warmte- en koudeopslag in de bodem (WKO) is het bedrijf in staat geweest om in de zomer warmte te onttrekken aan de kas en deze energie in de winter op een duurzame manier te benutten voor verwarming. Deze doordachte toepassing heeft niet alleen geleid tot een effectieve reductie van fossiele brandstoffen, maar heeft ook een uniek zonnecollectorsysteem, het ‘Energiedak’, mogelijk gemaakt.

Ondersteuning
Wij mochten het werkbezoek organiseren en er verslag van doen. 
> Bekijk de foto’s op de LinkedIn-pagina van PHOE

Meer weten?
Wil je meer weten of dat we meedenken in een project of werkbezoek? Neem dan contact met ons op via [email protected]Of bel ons op 035 – 542 74 00.

Andere cases