Nieuwe website Ivoren Kruis

18 okt 2021

Het Ivoren Kruis, de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid, was hard toe aan een nieuwe website. Wij mochten dit project begeleiden. Samen met Inventeers Research & Development B.V., (verantwoordelijk voor webdevelopment) en Kordaat (verantwoordelijk voor webdesign) is een functionele en toegankelijke website neergezet.

Aanleiding
De website van het Ivoren Kruis was sterk verouderd, wat betreft techniek, maar ook wat betreft gebruiksvriendelijkheid. De website was gericht op de tandheelkundige professioneel. Dit is slechts één doelgroep van het Ivoren Kruis. Het Ivoren Kruis wil preventie in mondzorg vergroten en richt zich hierbij op meerdere doelgroepen.

 De opdracht
Ontwikkel een nieuwe website voor het Ivoren Kruis die aansluit bij de huidige doelstellingen van het Ivoren Kruis.

De aanpak
Het Ivoren Kruis is een grote vereniging die er voor veel mensen wilt zijn. In de eerste plaats voor haar leden, circa 2500 tandartsen en mondhygiënisten. En daarnaast voor (andere) tandheelkundige zorgverleners, zorgaanbieders, onderwijsinstellingen, GGD en gemeenten, media, fabrikanten, zorgverzekeraars en het publiek. Dat is veel informatie, voor heel veel mensen.

Het uitgangspunt voor het functionele ontwerp van de website voor het Ivoren Kruis-website ging met name over het structuren van deze informatie. We betrokken een ontwerpbureau (Kordaat) en technologisch ingenieursbureau (Inventeers Research & Development B.V.) bij deze opdracht. We hebben met elkaar prioriteiten gesteld voor verschillende categorieën van informatie. Aan de hand van de resultaten is een functioneel ontwerp gemaakt. Ook moest de bestaande content geschikt worden gemaakt voor het nieuwe ontwerp. Een groot project, met een mooi resultaat.

Meer informatie
Wilt u het resultaat zien? Bezoek dan de website: www.ivorenkruis.nl.  

Heeft u vragen over dit specifieke project of heeft u zelf een nieuwe website nodig? Neem dan contact met ons op via [email protected]Of bel ons op 035 – 542 74 00. 

Andere cases