UBO’s inschrijven in UBO-register bij Kamer van Koophandel

02 nov 2021

Vanuit de Kamer van Koophandel zal uw vereniging of stichting binnenkort een verzoek ontvangen om de UBO’s in te schrijven in het, wettelijk verplichte, UBO-register. Uiterlijk 27 maart 2022 moet de inschrijving gedaan zijn.

Het UBO-register komt voort uit Europese regelgeving. Het maakt transparant wie de belanghebbenden van organisaties zijn. Dit draagt bij aan het voorkomen van fraude, witwassen en terrorismefinanciering.

Wat zijn UBO’s?
UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) zijn uiteindelijke belanghebbenden van een stichting/vereniging of andere organisatie. Dit zijn bijvoorbeeld de mensen die meer dan 25% stemrecht hebben bij een statutenwijziging van een stichting/vereniging. UBO’s zijn altijd mensen; organisaties kunnen geen UBO zijn.

Wat moet er gedaan worden?
Stel vast wie de UBO’s zijn van de stichting / vereniging; dit zullen in de meeste gevallen de bestuurders zijn die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Van deze gegevens verzamelt u de gegevens en een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de UBO’s. De inschrijving kan zowel online als per post.

– Download hier de UBO notitie met de toelichting wat er gedaan moet worden.
– Kijk ook alvast op de website van Kamer van Koophandel

Meer weten?
Uw vereniging ontvangt binnenkort het verzoek tot inschrijving. Wij zullen ook contact opnemen met de bestuurders om te kijken op welke manier we dit voor uw vereniging of stichting in gang kunnen zetten. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected]Of bel ons op 035 – 542 74 00.

Ander nieuws