Vexpan Nationaal Parkeercongres

28 sep 2021

Vexpan Nationaal Parkeercongres is jaarlijks hét evenement voor iedereen die met parkeren van doen heeft. Dit jaar hebben we weer een online editie met de branchevereniging en haar leden mogen organiseren. Met diverse toonaangevende sprekers en bijna 100 deelnemers is dit congres weer een succes.

Vexpan, Platform Parkeren Nederland, is dé autoriteit op het gebied van parkeren binnen de sector mobiliteit en stedelijke ontwikkeling. Vexpan streeft ernaar verschillende belanghebbenden met elkaar te verbinden. En door informatie-uitwisseling in het kennisnetwerk integraal de kwaliteit van het vakgebied parkeren te verbeteren.

Leden nauw betrokken bij organisatie
De leden zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van Vexpan Nationaal Parkeercongres. Meer dan 20 Vexpan leden brengen hun kennis en kunde in vanuit een brede vertegenwoordiging. Zij melden actuele onderwerpen, nieuwe ontwikkelingen en opkomende problemen in de jaarlijkse Programmaraad. Wat zijn interessante onderwerpen voor de Vexpan Lunchbijeenkomsten en het Nationaal Parkeercongres? Waarop gaan we inzoomen of juist uitzoomen in het komende jaar?

Met deze thema’s gaat een projectteam van zo’n zeven leden uit de Programmaraad aan de slag met de organisatie van het parkeercongres. Hoe vliegen we onderwerpen aan? Wie zijn interessante sprekers? Wat is het hoofdthema? De leden leggen daarna het eerste contact met de sprekers.

Rol Het Branche Bureau
Vervolgens organiseren wij het complete evenement en onderhouden het contact met de sprekers en alle betrokken partijen. Wij zoeken een passende locatie, maken de draaiboeken en houden de begroting in de gaten. Daarnaast verzorgen wij de communicatie en de promotie rondom het evenement. Dit doen we met een evenementensite, (thema)nieuwsbrieven, nieuwsberichten, aankondigingen in het eigen vakblad Vexpansie en via sociale media.

Ook de online edities organiseren wij. Voor de techniek werken wij samen met Strictly Digital. Om de online ontmoeting feestelijk te maken, hebben wij ervoor gezorgd dat bij dat bij alle deelnemers een borrelbox wordt bezorgd. Zo is er toch een borrelmoment tijdens de break-out om met elkaar te netwerken en terug te blikken.

Bekijk hier de evenementensite van Vexpan Nationaal Parkeercongres. Daar kunt u ook bijvoorbeeld de terugblik van de editie van 2021 zien. Met toonaangevende sprekers als architect Thomas Rau en Paul Iske, die sprak over briljante mislukkingen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over dit project, het organiseren van een evenement of de promotie daarvan? Neem dan contact met ons op via [email protected]Of bel ons op 035 – 542 74 00.

Andere cases